tisdag, november 07, 2006

A som i Alexisonfire

En gång i veckan kommer jag att presentera ett band, utifrån alfabetet. Ett band per bokstav. Jag tror att ni fattar, annars är ni bara tröga. Eftersom detta är första inlägget, är det inte svårt att räkna ut vilken bokstav det handlar om idag. Just precis. Bokstaven A.

Jag väljer att peppa Alexisonfire. I min mening ett av de bättre akterna inom den "nyare" emon. De är alltså ingen kommersiell, värdelös emodynga som t.ex. My Chemical Romance och Fall Out Boy. Detta är något som jag skall utveckla vidare i mitt bloggande om emo, men nu handlar det om Alexisonfire.

I år släppte de sin tredje fullängdare, Crisis. Ett steg framåt i mina öron, de fortsätter leverare emo på en nivå många band idag inte når upp till i genren. Dallas Greens lugna stämma är helt förtrollande och musiken är bara så emotionell att man ryser i hela kroppen.

De är äntligen aktuella för ett antal spelningar här i Skandinavien. Två besök i Sverige, ett vardera i Norge och Danmark. Själv skall jag ta chansen och se dem i Köpenhamn, 29 november.

De flesta emokidsen har säkert redan stenkoll på Alexisonfire. Har du inte hört talas om de men är nyfiken, kan du besöka deras myspace och lyssna på några av deras låtar.Andra bloggar om: , , ,

9 kommentarer:

somecamerunning sa...

Det är med stor förhoppning jag önskar att jag kan skrapa ihop nog med pengar för att se dom i Göteborg!

somecamerunning sa...

på tal om andra bra "A-Band" förresten:

... And You Will Know Us by the Trail of Dead

Acceptance (Ja, faktiskt)

Lili sa...

Har kollat på den där video i snitt tre gånger om dagen senaste veckorna. Den är mäktig!

Anonym sa...

somecamerunning: ...trail of dead är nice. Acceptance har jag inte lyssnat på. Något man skall kolla upp?

lili: hehe, ja den är bra som fan. du skall inte ta chansen och se alexisonfire på riktigt, nu när de kommer och spelar i sverige?

Anonym sa...

somecamerunning: hoppas du får ihop pengar till spelaningen!

Lili sa...

Ja, det skulle jag gärna! Men då var det det där med pengar ;) Och förresten, Acceptance är verkligen nåt man ska kolla upp!

Anonym sa...

Lilli: det är alltid ett problem med pengar. Ja, skall ta tag i det o göra det nu!

Anonym sa...

Sen så är ju inte Mcr någon värdelös emodynga. Det är bara media och alla små scenesters som tror att de är det. bandetr själva tar ju avstånd ifrån att de skulle vara emo.

Anonym sa...

anonym: det är mycket möjligt att de gör, men du tar upp precis det som jag hade tänkt komma till. Att det är medias bild som formar vad ungdomarna tror...

bara jag som i stundens hetta skrev att det var emodynga bara för att jag tycker det är skitdåligt, en åsikt jag kanse egentligen borde hålla in på för att inte tappa läsare här på bloggen. men men...