tisdag, november 14, 2006

B som i Boysetsfire

Vi har kommit till bokstaven B i vår ABC- lista och även här är valet mycket enkelt. Boysetsfire, ett band som under många år bjudit på en melodiös hardcore och kämpat för de svaga i samhället. Boysetsfire var för mig ett av de störtsa hardcore banden. Det fanns så mycket passion och medkänsla i deras musik.

Det är i både sorg och gläjde som jag har spelat deras skivor. Alltid älskat deras texter och deras kamp mot orättvisor. Arbetslöshet, religion och krig. I mina ögon har de alltid stöttat de svaga. För en tid sedan kunde man läsa att de lägger av och det gjorde ont i ens emo-hjärta. Världen måste förstå Boysetsfire inte var vilket band som helst. Deras musik kommer att leva kvar mycket länge. Josh har på deras hemsida skrivit en väldigt bra krönika om bandets tio år som band.

"A lot has happened in the 10 years that this band, ubiquitously named boysetsfire, has been a band. Imagine a country before 9-11, before “emo” was a term used to described music that is for the most part completely emotionless, before punk broke, then broke down, and finally broke again. When the underground was underground and not a mass marketing term." Läs hela krönikan här

Kort efter att bandet meddelat att de lägger skorna på hyllan, skadades Josh (gitarr) sig allvarligt på jobb. Han föll från en byggställning och skadade sig mycket allvarligt, men enligt information på hemsidan skall Josh äntligen ha kommit hem från sjukhuset. Ni kan läsa mer om det på deras hemsida. Som tack för donationer av fansen till Josh har Boysetsfire lagt ut en outgiven låt från deras senaste skiva på hemsidan. Den kan ni ladda ner här.


(My Life In The Knife Trade, live)

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

somecamerunning sa...

Håller jävligt med dig Mattias, BSF är kult punkt slut. After The Eulogy är en av skivorna som ligger mig närmast hjärtat.

Vidare är initiativet till trumpeter på The Misery Index värt en applåd.

Vet du om någon av bandmedlemmarna har ngt annat band på g?

Anonym sa...

Verkar som Nathan har något på gång. Om du kollar deras BSF hemsida hittar du lite information.

Ja, Atfer The Eulogy är fantastisk. Håller med att Misery Index förtjänar en applåd.

Emo-Emma sa...

ABC-lista? vilken bra jävvla idé, Keno!!

Du kan ju alltid linka VISSA ANDRAS listor om du vill....:P