tisdag, januari 23, 2007

Från A till Z - en bandlista #B

BoysetsfireVi har kommit till den andra bokstaven i vårt kära alfabet och bokstaven B bjuder på många fina akter i musiksfären. Först ut vill jag nämna ett av mina absoluta favorit band och jag har redan skrivit en hel del om bandet. Det är förstås Boysetsfire som jag syftar på. De behöver ingen större introduktion. Under 10 år frälste de oss med sin melodiösa hardcore och jag drömmer redan om en återförening.

Det finns en hel del bra emo/screamo band på B. Från Frankrike kommer killarna i Belle Epoque och att det låter som övriga franska emoband är ingen nyhet. De franska banden fortsätter gång på gång att leverera precis vad jag vill ha. Vidare hittar jag två andra band som satt sina spår i mitt emohjärta, BlameBlame Game Game och emorävarna i Boys Life. Medan Blame Game koncentrerar sig på mer våldsam screamo är Boys Life något mer emotionellt lugna i sin musik. Båda banden är dock ett måste för er som gillar emo.

Bravo Fucking Bravo lirar någon mix av adhd- skadad hardcore och punk, något som faller mig väl i smaken. Deras fullängds debut 'II' som de släppte på Alone Records är något ni aboslut måste höra. Tyvärr läste jag på Punksnews.org att bandet lagt av.

Vidare i listan hittar vi Botch, ett band som manglar på i ungefär samma anda som BFB (dock låter det betydligt mycket mer metal). Botch var ett band som släppte ett antal riktigt bra alster innan de gick i graven under 2002. Till mina favoriter tillhör deras 'We Are The Romans' samt samlingskivan 'Unifying Themes Redux'.

BaneFör er som gillar hardcore och kängpunk hittar vi band som Bane, (the) Banner och från vårt danska grannland Barcode. Det är aggressivt och det är old school. För lite mer nymodern hardcore kan jag rekommendera Break The Silence, som för övrigt letar efter en ny frontman. De har också lagt upp två nya demoinspelningar på sin myspace och jag måste erkänna att det låter inte särskilt lovande i mina öron. Synd då jag verkligen uppskattade deras 'Near Life Experience'.

Även ett Sverige finns representerade på listan i form av Blindside. För mig tog det ett bra tag innan jag började uppskatta Blindside. Tyckte deras första skivor var mediokra och ganska tråkiga. Det var inte förräns de släppte 'The Great Depression' som jag ändrade uppfattning. På den skivan känns det som att de verkligen hittade det som saknades på tidigare skivor. Soundet är sig likt men för mig känns det mycket mognare.

Två band som precis tar en plats på listan är punkrockarna i Bayside och Brand New. Bayside är snart aktuella med en ny skiva och man kan höra en låt från den uppkommande skivan på deras myspace. Personligen tycker jag det låter sådär, men man skall inte döma förräns man hört hela skivan ett par gånger. Brand New släppte sitt tredje album förra året, 'The Devil And God Are Raging Inside Me'. En bra skiva, men enligt mig inte deras bästa (deras bästa är 'Deja Entendu'). Sedan retar det mig också att Rolling Stone Magazine skriver i sin recension (av deras senaste album) att Brand New är emo.

Bad AstronautTill sist vill jag nämna ett annat av mina absoluta favorit band. Joey Cape känner vi igen ifrån Lagwagon, men han är snart lika känd för sitt andra projekt Bad Astronaut. Stillsam punkrock med en smula deprimerande texter som går rakt in i ens hjärta och Joeys röst får en att smälta. Med tre underbara skivor i baggaget vill jag bara höra mer från detta band.

Det var allt för den här gången. Vilka band på B gillar ni?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Lanner sa...

Tycker du fyller upp alla på B :)
thumbs up!

lizzloe sa...

hade velat ha med bear vs shark från michigan, US,på den listan, dom är en av mina favoriter. tyvärr så har dom lagt av men dom hann iaf med två fullängdare. riktigt bra musik!! finns rätt så mkt info om dom på nätet. låtar finns på myspace men du har säkert redan hört dom :P