fredag, december 08, 2006

E som i Every Time I Die

Hot damn! Varje gång jag lyssnar på Every Time I Die börjar det rycka i hela kroppen. Av någon anledning vill man inte sitta still, utan man vill slänga sig i moshen och röja allt vad man kan. Framförallt när man lyssnar på deras senaste alster 'Gutter Phenomenon' som känns väldigt rock n' roll. Hardcore med en feeling av svettig rock n' roll.

Om senaste skivan känns rock n' roll var de tidigare skivorna betydligt tyngre. Det var mer metalinfluenser i de tidgare albumen (tänker mest på 'The Burial Plot Bidding War' och 'Last Night In Town'). Inte för att 'Gutter Phenomenon' är en dålig skiva, men ETID låter bättre på t.ex. 'Hot Damn!' (min personliga favorit). Den låter förbannad och aggressiviteten får ens blod att pumpa runt i 190 km/h. Låtar som 'Romeo a Go Go', 'Floater' och 'Ebolarama' väcker ens lust att göra utlopp för alla de känslor man begravt djupt inom sig. Hot Damn, säger jag bara.

Every Time I Die är ett av få riktigt bra band på E och är ljuvlig hardcore. Har du aldrig tidigare lyssnat på Every Time I Die, så har du din räddning här!


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: