onsdag, juli 25, 2007

Intervju med Intohimo

Vidare ut i vår intervjuserie hittar vi pojkarna i Intohimo (passion på finska) och det råder inga tvivel om att pojkarna lägger ner mycket passion i sin musik.
Intohimo är en känslomässig berg och dalbana mellan brutal ångest och hopp om livet.

I bandet hittar vi:
Johan Lindblom - vokaler
Love Hempel - vokaler
Joakim Bergquist - gitarr
Jesper Sandberg - gitarr
Jakob Sandgren - bas
Simon Bohm - trummor


Tjena grabbar. Ni kan väl börja med att presentera er själva och berätta lite om
bandet för de som inte har koll på vilka ni är!? Hur blev ni ett band?

Intohimo består av Johan och Love på sång, Jocke och Jesper på gitarr, Jakob på bas och Simon på trummor. Vi vet inte riktigt hur vi blev ett band faktiskt. Alla peppade att spela i band, men vi kände egentligen inte varandra sen innan, mer än genom ”bekantas bekanta” så att säga. Men på nåt sätt träffades vi och snackade lite om att spela i band, och började repa i Augusti 2004 och på den vägen är det. Jesper kom in ett par månader senare när han flyttade till Jönköping, men sedan dess har vi inte ändrat något i line-upen.

Har ni något särskilt budskap som ni vill förmedla till era lyssnare?

Grunden är att vi vill ge folk ett hopp och glädje. Vi vill gärna att folk ska kunna se framåt och se på det som är bra, oavsett vad man har med sig i bagaget. Ingen är ju perfekt och alla misslyckas ju, även vi, men det är ju inte slutet.
Alla i intohimo är kristna och det ligger också till grund för mycket av det vi skriver om.

Hur känns det att ha släppt er första skiva och vad kan ni berätta om den?

Det är gött (haha). Det känns ganska konstigt, men roligt så klart, att folk faktiskt lyssnar på det vi gjort. Vad gäller skivan så känner vi väl att vi kunde ha arbetat igenom låtarna ännu lite mer, men arbetet med skivan tog oss till en ny nivå som vi ändå är nöjda med. Så här i efterhand så blev skivan mer koncentrerad kring temat misslyckanden och hopp än vad vi hade tänkt från början, men det är ju en bra grej.

Hur blev ni signade på PDP och hur fungerar samarbetet? @ ung kraft 07, foto: lillcharlotte

Vi hade planerat att gå till ett annat bolag, men så hörde Kalle sig och var intresserad och då kändes det som ett bättre alternativ, och än så länge har vi inte ångrat oss (haha). Kalle är en asgo kille så samarbetet funkar skitbra. He’s the man in our dreams.

Era texter upplevs som något dystra och deprimerande. Var hittar ni er inspiration till att skriva texter? Är det självupplevt eller försöker ni skriva sånt som unga kan relatera till?

Texterna är baserade på personliga saker, men är ju självklart skrivna för att kunna läsas och uppskattas av andra. Texterna kan nog upplevas som ganska mörka i början, men om man läser på så (hoppas vi) att man ska kunna hitta ett hopp i texterna också, utan att för den skull bli käck och ta bort det svåra i livet.

Har ni några roliga minnen/upplevelser från när ni har varit ute o spelat i landet som ni kan berätta om?

Vi trampade igenom scengolvet på två ställen förra helgen, det var ganska spännande. Men annars är det roligaste att få snacka och hänga med folk efter spelningarna, och det gör man ju efter nästan varje spelning. Releasefesten var också helt vansinnig, så sjukt mycket folk som från ingenstans kom och kollade. Vi hade inte riktigt förväntat oss att det skulle komma så mycket folk, men det var bland det roligaste vi gjort.

Vilken musik har ni växt upp med och vad inspirerade er att bilda Intohimo?

Jespers första skiva var en skiva av Whitney Houston, men det är nog ganska splittrat. Några av oss lyssnade mycket på skatepunk a la Blink 182 och några utav oss kom från metalsammanhang. Men när vi startade Intohimo så var Selfmindead, Blindside, Grace.Will.Fall och Extol det som inspirerade oss mest.

Om ni var och en får välja en skiva att ta med er till en öde ö, vilken skulle det då vara?

Johan: Vilken Queenskiva som helst.
Love: Ruiner – Prepare to be let down.
Jocke: James Blunts skiva. På allvar.
Simon: Mars Volta – Deloused in the comatorium
Jesper: ”Jag hade nog hellre tagit med en bok, men i värsta fall en ljudbok”
Jake: Meleeh – Another low. A new hollow.

Vem skulle ni helst vilja ge er ut på världsturne ihop med, om ni får välja vilket band som helst?

Top 3 band att turnera med är:
1. MewithoutYou
2. Herbrightskies (det vore verkligen en dröm, vi ser sjukt mycket upp till dom. Dom är världens bästa killar.)
3. Underoath (fatta hur många man skulle få spela för då eller…)

Vad har Intohimo för planer för 2007 och hur ser ni på framtiden?

Det är lite förändringar på gång, men det är lite halvhemligt än. Utöver det så planerar vi att åka ut och spela lite, vi tänkte försöka ta oss utanför Sverige lite grann, men det hänger fortfarande lite i luften, så mer exakt än så kan vi nog inte säga för tillfället. Men planen är ju att spela så mycket vi får, och sen spela in igen så småningom, när vi har skrivit nya och tillräckligt intressanta låtar.

Några sista ord till läsarna?

Vi vill passa på att hälsa till HBS och Jesaiah (Haha).

Och sen så skulle vi också säga ”Tack så sjukt mycket” till alla som är så snälla och trevliga och bokar spelningar med oss, köper eller laddar ner våran skiva och tar tiden att lyssna på den, köper en t-shirt eller kommer på en spelning. TACK.

Och tack för intervjun.

Tack själv! Vi på QHWTTS önskar Intohimo all lycka till i framtiden och hoppas den vill er mer än väl.

Intohimo @ myspace
Foto: lillcharlotte
Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Alla i intohimo är kristna och det ligger också till grund för mycket av det vi skriver om."

Is this for real?

daniel sa...

guldkillar :)