söndag, juli 01, 2007

Den svenska screamofronten.

Tidigare förklarade jag min kärlek till Suis La Lune och Amalthea. Den här gången är det två andra band som står i fokus. Ett från huvudstaden och ett från staden som gör Sveriges godaste öl. Än en gång bevisar kidsen i Sverige att det går att göra rak och ärlig emo/screamo.

Det sägs att en iskall Mariestad smakar bäst sittandes i en fåtölj och i sällskap av en god vän. Nästa gång jag avnjuter en iskall kommer lätt vara med PDT strömmande ur högtalarna. Vi med kräsna smaklökar väljer bara det finaste och på screamofronten är svenska PDT bland det bästa jag hört den senaste tiden.


Minst lika bra är pojkarna i Followed By 37 Seconds of Happiness. Ett bandnamn som är lika underbart som det är sjukt pretto. Även här levereras det portioner av välsmakande emotoner. Blotta tanken att en dag få uppleva detta live får det att vattnas i munnen.

Det är underbart att se att det finns en scen för emo som inte drar åt Underoath/"mtvemo" och hela den nya emoscen som vuxit fram ur det. Utan man håller sig till de tradiotionella rötterna. Mer av den varan tack!

http://www.myspace.com/pdtscreamo
http://www.myspace.com/followedby37secondsofhappiness

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

Simon Lundmark sa...

riktigt bra band matte! fast det bästa var ändå "andra bloggar om öl" :D

Anonym sa...

fan visste inte att någon hade skrivit om oss i Followed by 37 seconds of happiness skitkul att se =). Hör av er om ni vill skriva eller göra inerjuv.

//Gabriel

Anonym sa...

det är givetvis bra att det finns något som heter emobloggen. däremot så tycks den inte ruva på de värderingar som ett sånt här organ sedvanligt ska. detta är en scen som har fullkomligen har stagnerat och de band som omnämns här tillhör den skara av band som får det mediala utrymme eftersom att det inte finns så många emoband i sverige. det var längesedan man såg en utveckling och det är tack vare bloggar som denna som inte främjar för en utveckling utan en scen som låter som kopior på varandra och våra europeiska vänner)och omfamnar vad som ges ut oavsett kvalité. band som orchid och portraits of past har lagt en bra byggsten för den nutida emo'n men det är inte meningen att vi ska stanna här. eftersom att den här scenen kan vara en av de mest förbisedda och våldtagna scener någonsin så är detta inte vad vi behöver. vi behöver innovativa band och redaktionella organ som proklmerar för det. annars har vi en fundamentalt färgad scen som kommer att självdö i sitt
avstannande.

Anonym sa...

noewdont...:
det värsta som finns är människor som stoppar utveckling, samt dom som tvingar fram den. utveckling är sånt som sker av sig själv..inte sant? tvång är det enda "scenen" inte behöver

Anonym sa...

problemet med dessa sidor är att dem fungerar som en hyllning till scenen istället för att kritisera objektivt