torsdag, april 19, 2007

Och så lite festivalnyheter...

Sommaren närmar sig med stormsteg och jag tänkte väldigt kort granska Skandinaviens två största festivaler.

Programmet för Roskildefestivalen är nu spikat. En snabb flukt genom bandlistan och man kan konstantera att rent musikmässigt kommer det bli en skitfestival. Tråkig metal, stoner och pop i mängder. Svagt. Riktigt svagt. Och någon i England skrev att Roskilde hade förmodligen det bästa programmet i Europa. Vilken planet kommer du ifrån? Roskilde, ni har glömt oss punkare, hardcorenissar och emokids!

Tack och lov bjuds det på lite bra musik i alla fall, i form av Against Me och Strike Anywhere. Det är en tröst som heter duga. Danska The Psyke Project och The Downward Candidate får representera norden vad det gäller bra musik.

Även Hultsfredsfestivalen bjuder på tråkiga nyheter. Band som ställt in och en bandlista som i heller inte håller måttet (dock är den en smula bättre än Roskildefestivalens).

De som hade sett framemot att se Gorilla BuicuitsHultsfredsfestivalen kommer att bli besvikna. De har nämligen ställt in sin spelning för att spela in en ny skiva istället. Kanske inget att gråta så mycket över då de säkerligen kommer tillbaka när den nya skivan är släppt, men hultan tappar ändå ett av sina starkaste namn denna sommaren.

Converge kommer däremot fortrande till Hultsfred.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan emokidsen klaga på Roskilde när My chemical romance kommer dit ;)
Hahaha

Anonym sa...

kristin: din ironi biter inte här.