lördag, mars 17, 2007

Beer, whisky and strong coffee

Med all-star projekt vet man aldrig. Band som The Falcon (Alkaline Trio, Lawrence Arms, Rise Against), Me First and the Gimme Gimmes (NOFX, Swingin Utters, Foo Fighters, Lagwagon) och Jets To Brazil (Jawbreaker, Texas Is The Reason) visar att det ibland blir så jävla bra, andra band som Only Crime (Black Flag, Descendents, Good Riddance, Bane) och Fanky Lee (Millencolin, Randy, Peepshows) visar att det lika gärna kan gå åt det motsatta hållet och istället bara bli rättså tråkigt och föga nyskapande.

Det senaste all-star bandet som öppnat mina ögon och öron är Nothington, med folk från Tsunami Bomb och Enemy You, och det är i ärlighetens namn den bästa nya punken jag har hört på länge. Om du tänker dig en mix av Social Distortion och Against Me! med vokaler som närmast får mig att tänka på Swingin Utters tror jag vi kommer hyffsat nära till vad Nothington lyckas otroligt bra med: Väldigt melodisk och medryckande rockig punk.

Nothington @ Myspace
Nothington @ BYO Records

1 kommentar:

Tippar-Sven sa...

Tack för tipset om Nothington, låter faktiskt mycket lovande! Har något skönt i sig som påminner lite om The Adolescents...

Mvh Tippar-Sven