måndag, februari 26, 2007

DIY as fukk!

Bomb the Music Industry! lever en "musik karriär" just utanför sfären många band kämpar med naglar och tänder för att bli en del av. I en värld där DIY betyder att du inte har något annat val för att ditt band är för kasst för att bli signat, och inte att du gör det för att det är precis det du vill, där står Bomb the Music Industry! utanför och skriker "Nice going asshole!" till alla som "lyckas".

Bomb! är ett punk/ska kollektiv med sina rötter i New York och dess omgivningar (och/eller Florida?), allt dom gör är självproducerat och självsläppt (det senare är bara lite sant eftersom dom distribueras av Quote Unquote Records) och finns att ladda ner helt och hållet gratis på deras hemsida. Dom säljer inte tröjor för dom kostar för mycket att trycka upp, istället får du ta med dig en egen tshirt till deras spelningar så lånar bandet ut stenciler och färg så du får trycka dig en egen, gratis såklart. Om du skulle vilja spela i bandet, ta med dig ett instrumentet av ditt val så får du komma upp på scenen och spela med dom. "It's called a SCENE, you guys" som bandet själva skulle uttrycka sig.

Lite kort uttryckt kan man säga att Bomb! är allt musikscenen borde vara, men allting scenen inte är.

Som tidigare nämnt spelar Bomb! någon form av blandning mellan ska och punk, vilket är en grov förenkling. Det funkar inte att enkelt rama in bandet på det sättet. Bomb! är entusiastiskt, sarkastiskt, akustiskt, syntigt, punkigt, folkigt, trashigt och väldigt underhållande. Som tur var kan jag nöja mig med den dåliga beskrivningen, för som sagt finns deras album att ladda ner gratis på deras hemsida, du hittar även texterna där, vad väntar du på?


Bomb the music industry!
Bomb the music industry! Myspace
Quote Unquote Records

3 kommentarer:

Anonym sa...

bra skrivet :) jätte bra band verkligen.

Nossredna sa...

åh jag älskar eran blogg. keep up the very good shit!

Anonym sa...

sömnlös: TACK, det uppskattas! Kul att du tycker det.